Islam

Een heldere inleiding
Auteur: Sajidah Abdus Sattar | Uitgever: J.M. Meulenhoff

17,99

Toegankelijke en heldere inleiding in de wereld van de islam

De islam is de op één na grootste godsdienst ter wereld en inspireert het leven van ruim een miljard mensen, van wie er 850.000 in Nederland wonen. In deze tijd kent de islam vele gezichten en daarom komt deze heldere inleiding als geroepen.

Sajidah Abdus Sattar kent de islam van binnenuit en weet ook welke vragen er bij buitenstaanders leven. Het boek gaat vooral in op wat de islam wél is en beschrijft aspecten die nu veel aandacht krijgen, zoals fitna, kalifaat en jihad, in de juiste context en ontdoet ze van bijbetekenissen. Wat is de leer van de islam en wat beweegt moslims ertoe om in een tijd van secularisatie hun religie hoog te houden? Welke rol speelt de moskee en wat betekent de ramadan? Hoe verhouden islamitische tradities zich tot moderne opvattingen en wat kan het Westen in ideologisch opzicht verwachten van de moslimwereld? Naast feitelijke informatie biedt Islam, een heldere inleiding een intrigerende kijk in de belevingswereld van moslims.

 

Sajidah Abdus Sattar is publiciste en vanaf de jaren tachtig tot recent actief betrokken bij de emancipatie van moslims in Nederland.

 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029093095 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een heldere inleiding

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

184

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Islam” te beoordelen