Inventaris van de archieven van stadhouder Willem V (1745-1808) en de Hofcommissie van Willem IV en Willem V (1732-1794)

Auteur: B. Woelderink, H.J. de Muij-Fleurke | Uitgever: uitgeverij Verloren b.v.

29,00

Het archief van onze laatste stadhouder, Willem V, is met zijn omvang van tachtig strekkende meter een van de grootste bestanden van het Koninklijk Huisarchief. In bijna 2400 afzonderlijke beschrijvingen is dit archief nu toegankelijk gemaakt voor wetenschappelijk onderzoek. De archiefstukken hebben vooral betrekking op persoonlijke, politieke en militaire aangelegenheden uit de tweede helft van de achttiende en het begin van de negentiende eeuw. Opmerkelijk zijn de talrijke briefwisselingen en dossiers die inzicht geven in het leven en streven van de stadhouderlijke familie in ballingschap. De grote reeksen financiële documenten zijn voor cultuurhistorisch onderzoek van groot belang. Behalve een inventaris van het archief van Willem V bevat deze uitgave ook een inventaris van het archief van de Hofcommissie van Willem IV en Willem V. De inventarissen worden voorafgegaan door een uitgebreide inleiding en gevolgd door indices op persoons- en geografische namen. Drs. B. Woelderink is oud-directeur van het Koninklijk Huisarchief.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789065508904 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

263

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

09-05-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Inventaris van de archieven van stadhouder Willem V (1745-1808) en de Hofcommissie van Willem IV en Willem V (1732-1794)” te beoordelen