Interrail 1974

Auteur: Aad 't Hart | Uitgever: Brave New Books

15,00

Mees, Pim, Olivier en Guus gaan met InterRail op vakantie. In 1974. Ze reizen door Spanje, Zwitserland, Zweden en Luxemburg per trein, boot en bus. Tijdens het zomerse avontuur ontmoeten ze talloze ontberingen en is het een gesjouw met hun rugzak, hun twijfels, hun ongenoegen, hun verlangens. Ze maken het elkaar niet gemakkelijk en vechten elkaar letterlijk de tent uit.

Opgenomen in een afspeellijst van Spotify zijn 67 songs die de sfeer illustreren van de gebeurtenissen in het boek: 0101043; Interrail1974. Ongekende leeservaring.

Ook verkrijgbaar als hardcover

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464059311 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

87

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Interrail 1974

 1. 5 van 5

  Pim Toebak

  Een bijzonder boekje.
  Humoristisch, herkenbaar, ontroerend,…
  Door de beperkte omvang, het smeuïge taalgebruik, de herkenbare situaties schiet je als lezer in hoog tempo door het verhaal. Een vlot verteld verhaal dat niettemin veel diepgang en details bevat en strak gecomponeerd is.
  Bij de tekst heeft de auteur een Spotify-afspeellijst samengesteld. Vóór of na elke passage volgt een muzikale verwijzing, de bedoeling is dat je als lezer dan een luisteractiviteit ontplooit. Dat is nieuw. Niet de complete nummers – wat zeker soms heel goed combineert – maar minimaal een halve minuut ervan. Om de sfeer intenser te proeven, de wendingen te beleven, de emotie te verwerken…
  Het betreft hier jeugdherinneringen uit het jaar 1974. Een dagboekje van zijn 18-jarige zelf wordt door Aad ’t Hart, intussen veertig jaar ouder, verwerkt tot een roman, waarbij sommige passages integraal worden overgenomen. De lezer ontmoet de jonge en de oude, de jeugdige en de rijpe. Het resultaat is overweldigend. Een boeiende roman, vol symboliek, pakkende conversaties en rijke taal.
  Aad ’t Hart heeft niet alleen een heftige fase van zijn jeugd in herinnering geroepen, hij brengt die opnieuw tot leven met muziek en al.


Een beoordeling toevoegen