Intercultureel pionieren

Intercultureel pionieren

Op weg naar een wij-samenleving
Auteur: Marjan Borsjes | Uitgever: Brave New Books
Ongeveer 3-5 werkdagen

48,00

Er bestaan verschillende visies op multiculturele samenlevingen. Een daarvan is dat de mensen van verschillende culturen teveel in hun eigen ‘bubbel’ blijven.
De auteur ziet deze etnisch-culturele ‘verzuiling’ sinds de jaren 80 in Nederland. Voor haar en andere interculturele pioniers heeft een wenselijke interculturele samenleving meer onderlinge verbinding. Met dit boek bieden zij daar inspiratie voor. En ze laten zien hoe vijanddenken en polarisatie kunnen worden tegengegaan. De 100 geportretteerde interculturele pioniers houden zich op een unieke manier bezig met vrede, verbroedering, verzoening, interculturele en interreligieuze ontmoeting en dialoog, onder andere uit de wetenschap, muziek, kunst, theater, ecologie en interculturele festivals. Het zijn visionairs uit de zwart-wit discussies, strijders tegen racisme, antisemitisme, islamo- en LHBTI-fobie, pioniers van ‘zwarte programma’s’ in de media en uit het vluchtelingenwerk. Sommigen bewegen zich op internationaal terrein.
Alle personen zijn afzonderlijk of in dubbelportretten geportretteerd, met op de rechter pagina een begeleidende tekst over hun maatschappelijke betekenis. Van patatbakker Abi tot koningin Máxima.

Artikelnummer: 9789402197013 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Op weg naar een wij-samenleving

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

184

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Intercultureel pionieren” te beoordelen