Indië, betovering en desillusie

Een persoonlijke zoektocht naar een verborgen geschiedenis
Auteur: Thom Hoffman | Uitgever: J.M. Meulenhoff

26,99

Acteur en fotograaf Tom Hoffman gaat met zijn grote liefde voor de literatuur op zoek naar de verborgen geschiedenis van Nederlands-Indië

Indië, betovering en desillusie
is de levenslange zoektocht van Hoffman naar Indië. Na zijn eerste kennismaking via zijn grootmoeder met Indië, waarbij alle mooie nostalgische verhalen de boventoon voeren, stuit hij onvermijdelijk op minder mooie geschiedenissen. Hij raakt erdoor gefascineerd en wordt een verwoed verzamelaar van boeken en documenten over Indië. Die tonen een vrijwel onbekend gebleven beeld van de kolonie onder Nederlands gezag. De Indische sfeer van nostalgie, in witte pakken naar het vaderland verlangende kolonialen en de tijd van tempo doeloe, blijkt een mythe, een droombeeld, een betovering. De werkelijkheid van de koloniale samenleving is veel complexer, lastiger en harder dan de vergeelde foto’s ons doen geloven. Dat wat in al die mooie verhalen werd toegedekt – de koloniale misstanden, de zogenoemde politionele acties en zoveel meer – wordt door Hoffman op overtuigende wijze onthuld.

Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029093149 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een persoonlijke zoektocht naar een verborgen geschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

464

Leverbaar

Niet beschikbaar

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Indië, betovering en desillusie

  1. 5 van 5

    Gerrit de Vos

    Hoewel Thom Hoffman geen wetenschapper is, is hij in dit boek er wel in geslaagd om aan de hand van documenten, foto’s, boeken, documentaires en gesprekken er wel in geslaagd om een beeld te geven van het ontstaan van de Republik Indonesia en alles wat daaraan vooraf ging. Met name de strijd tussen de top in Indonesië en die in Nederland wordt op een wijze beschreven die, voor mij nieuw was. (maar blijkbaar bij velen niet).
    Het boek is een een duidelijke zeer toegankelijke stijl geschreven en leest goed weg.


Een beoordeling toevoegen