In koelen bloede

Het ware verhaal van een meervoudige moord en zijn gevolgen
Auteur: Truman Capote | Uitgever: De Arbeiderspers

24,99

In november 1959 leest Truman Capote in The New York Times een bericht over het boerengezin Clutter in Holcomb, Kansas, dat bruut wordt uitgemoord door twee jonge criminelen. Hij stort zich op de zaak en besluit deze tot het onderwerp te maken van een roman. Zes jaar lang doet hij onderzoek, hij interviewt alle betrokkenen en begeleidt de moordenaars tijdens hun laatste gang naar hun executie op 14 april 1965.

In koelen bloede is de magistrale reconstructie van een gruwelijke moordzaak, waarin Capote de kunst van de romanschrijver paart aan de techniek van de journalist. Met vaste hand ontleedt Capote in dit boek een van de beruchtste moordzaken van de vorige eeuw.

“Een legendarisch boek” – de Volkskrant
“Een meesterwerk” – NRC Handelsblad
“Capote had zich zo sterk ingeleefd in Dick en Perry dat hij mentaal versukkelde toen ze opgehangen waren. In koelen bloede vermoordde ten slotte ook de schrijver zelf.” – Jan Brokken

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029540155 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het ware verhaal van een meervoudige moord en zijn gevolgen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

13

2 beoordelingen voor In koelen bloede

 1. 5 van 5

  Historiek (geverifieerde eigenaar)

  Legendarisch boek (1966) over een meervoudige moordzaak in het Midden-Westen van de Verenigde Staten. Auteur Truman Capote besloot zich in de achtergronden van deze brute moord te verdiepen en kroop de moordenaars, slachtoffers en rechercheurs hiervoor zeer dicht op de huid. Na maar liefst zes jaar onderzoek, waarbij hij de eerste tijd geassisteerd werd door zijn jeugdvriendin Harper Lee, leverde Capote deze roman af, die in het Engels als volledige titel heeft: In Cold Blood: A True Account of a Multiple Murder and Its Consequences. In de moderne literatuur wordt dit boek, dat onmiddellijk succesvol was, beschouwd als de eerste non-fictieroman. Capote is een van de grondleggers van de zogeheten New Journalism. Na Vincent Bugliosi’s Helter Skelter is ‘In koelen bloede’ het best verkochte True Crime-boek ooit. Verschillende keren verfilmd, waaronder in 2005 met Philip Seymour Hoffman in een van de hoofdrollen.

  Een boek dat je als lezer bij de kladden grijpt en niet meer los laat. Deze Nederlandse vertaling bevat een nawoord van Maarten ’t Hart, waarin kort stilgestaan wordt bij het memorabele schrijfproces van de auteur. Klassieker.

 2. 5 van 5

  Carlo

  In Cold Blood was het eerste echte boek in het ‘True Crime’ genre. Samen met ‘Helter Skelter’ van Vincent Bugliosi (over de Charles Manson bende) behoort dit boek dan ook tot de grote klassiekers van de 20ste eeuw. Truman Capote koos een viervoudige moordzaak in Kansas uit als onderwerp voor zijn nieuwe boek. Hij verdiepte zich uitvoerig in de achtergronden van zowel de slachtoffers als de daders. Het resultaat was een geweldig boek, literair hoogstaand, die alle inn’s en out ’s geeft van de bizarre moord op een hele familie. Dit is echt Kunst met een grote K. Had Capote immers niet deze moordzaak geselecteerd, dan had verder niemand buiten Kansas ooit van deze moord gehoord. Fantastisch goed boek, echt een page turner. Aanrader eersteklas.


Een beoordeling toevoegen