In het voetspoor van Blasius

Een wandeling langs 350 jaar medische zorg en opleiding in Amsterdam
Auteur: Frank IJpma, Mathanja Bieze, Nienke Fleuren, Thomas van Gulik | Uitgever: Amsterdam University Press

29,99

Dit jaar bestaat de academische geneeskunde in Amsterdam 350 jaar. In elf stadswandelingen wordt de lezer langs medisch-historisch erfgoed geleid, met onderweg een inkijk in de praktijkvoering en opleiding van chirurgijns, artsen en moderne specialisten. In het voetspoor van Blasius verbindt het heden en verleden van de medische zorg en opleiding in Amsterdam in een verrassend alledaags perspectief.
In 1669 liep professor Gerard Blasius met zijn studenten van de collegezaal in de Agnietenkapel naar het Sint-Pietersgasthuis om daar enkele patiënten te bezoeken. Deze wandeling markeert het begin van de academische geneeskunde in Amsterdam die nu 350 jaar bestaat.
De historische wandeling van Blasius krijgt met deze stadsgids een hedendaags vervolg. In elf stadswandelingen komt het erfgoed van de medische zorg en opleiding in Amsterdam tot leven. Met verhalen en beelden toont het de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Amsterdam. De straten vormen het decor waarin het medisch erfgoed te vinden is, soms subtiel of verborgen, andere keren nog in de oorspronkelijke staat. Voormalige gasthuizen, het chirurgijnsgilde, de klinieken, de medische faculteiten, de eerste moderne ziekenhuizen en hun voortzetting in de huidige ziekenhuizen komen aan bod.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463728737 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een wandeling langs 350 jaar medische zorg en opleiding in Amsterdam

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-11-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In het voetspoor van Blasius” te beoordelen