In het diepste geheim

Spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991
Auteur: Jaime Karremann | Uitgever: Marineschepen.nl

20,00

Het enige boek over geheime spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten. Lees hoe Nederlandse boten Russische schepen van dichtbij naderden zonder ontdekt te worden. 16 missies worden beschreven.

Meer dan 10.000 exemplaren verkocht

In het diepste geheim is het eerste boek over spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten tijdens de Koude Oorlog. De beschreven operaties zijn niet vrijgegeven, zij zijn formeel nog steeds geheim. Informatie over deze operaties is echter, per ongeluk, openbaar geworden via scheepsjournalen die in het Nationaal Archief liggen. Onafhankelijk marinejournalist Jaime Karremann ontdekte dit. Karremann digitaliseerde 50.000 pagina’s van de scheepsjournalen en interviewde tientallen oud-onderzeebootmannen.

In het boek worden zestien geheime operaties beschreven van de zes Nederlandse onderzeeboten die in het geheim inlichtingen over de marine van de Sovjet-Unie verzamelden. Slechts een handjevol mensen buiten de Koninklijke Marine was van deze operaties, die niet onder de NAVO vielen, op de hoogte.

Aan de hand van spannende verhalen wordt de lezer meegenomen in het leven onder water. De lezer ervaart hoe de Nederlandse onderzeeboten van de ijskoude Noordelijke IJszee tot in het ondiepe zeegebied bij Egypte onopgemerkt Russische schepen achtervolgden, fotografeerden, afluisterden en soms tot op een meter naderden.

In het diepste geheim gaat over mensen, boten en vooral over heel veel nooit eerder openbaar gemaakte onderzeese avonturen. Het boek leest als een thriller, de beschreven spanning, angst, mislukkingen en successen, zijn echt.

Het boek werd erg goed ontvangen in binnen- en buitenland. Onder andere het NOS Achtuurjournaal, het AD, Radio 1, Hart van Nederland en tal van andere media besteedden aandacht aan de publicatie. Van het boek zijn ruim 10.000 exemplaren verkocht. In 2018 verscheen de Engelstalige versie In deepest secrecy en ‘fictie-vervolg’ Orka.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082699517 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-10-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

8

1 beoordeling voor In het diepste geheim

  1. 5 van 5

    Ab

    Dit boek geeft de niet ingewijde een zeer goed beeld van het leven op een onderzeeboot. De schrijver beschrijft allerlei situaties en gebeurtenissen die hij uit gesprekken met onderzeeboot personeel verkregen heeft. Een echte aanrader voor iedereen die maar enigszins geïnteresseerd is in de Koninklijke Marine. En ook als je niet in de KM geïnteresseerd bent, dan nog moet je tenminste dit boek gaan lezen. Kortom een aanrader voor iedereen.


Een beoordeling toevoegen