In haar voetsporen

Op zoek naar onze voormoeders
Auteur: Lise Hellemans, Maarten Larmuseau, Maité De Beukeleer | Uitgever: Sterck & De Vreese

24,90

Familiegeschiedenis wordt nog vaak geschreven vanuit een mannelijk standpunt. Vrouwen spelen meestal een bijrol. De vrouwelijke variant van een voorvader – een ‘voormoeder’ – veroverde pas sinds kort een plaats in het woordenboek.

Een foto van een missiezuster zonder naam, een vermeende heks die door de buurman werd vermoord, een kantverkoopster, een straatmuzikante … In dit boek gaan de auteurs op zoek naar enkele gewone vrouwen in de stamboom, die elk op hun eigen manier toch buitengewoon waren. Samen met hun nakomelingen of verwanten leren we welke bronnen leiden naar die prachtige levensverhalen.

Wil je zelf op zoek gaan naar je eigen voormoeders, dan helpen de auteurs je op weg om de kronkelende wegen van het stamboomonderzoek te volgen. Want onderzoek naar voormoeders is wat minder makkelijk dan een stamboom opstellen vanuit de vaderlijke lijn. Je hebt immers geen achternaam die de richting aanwijst.

MAITE DE BEUKELEER is historica en gefascineerd door de kleine geschiedenis van alledag. MAARTEN LARMUSEAU is genetisch genealoog en doet academisch onderzoek naar stambomen en DNA. Voor dit boek doken ze samen in de archieven op zoek naar sporen van voormoeders. Ze werden hierin bijgestaan door historica LISE HELLEMANS.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056157067 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op zoek naar onze voormoeders

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-06-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In haar voetsporen” te beoordelen