In dit huis

Twee eeuwen Tweede Kamer
Auteur: Carla van Baalen, Diederik Smit, Henk Te Velde, Joris Oddens, Remieg Aerts | Uitgever: Uitgeverij Boom

49,90

Prachtig uitgevoerd jubileumboek over het tweehonderdjarig bestaan van de Tweede Kamer met ruime aandacht voor actuele thema’s in de Nederlandse politiek. Grootse presentatie op het Binnenhof, met veel media-aandacht. De Tweede Kamer, het kloppend hart van de Nederlandse democratie, bestaat tweehonderd jaar. In dit boek schetsen zestien gezaghebbende auteurs op toegankelijke wijze de ontwikkeling van deze volksvertegenwoordiging, vanaf de opening in 1815 tot de huidige direct gekozen Kamer.

In dit Huis is een veelzijdige, rijk geïllustreerde studie over de Tweede Kamer als instituut. De auteurs sluiten aan bij recente trends in het politiek-historische onderzoek. Ook hebben zij oog voor de vele bijzondere personen en incidenten in de geschiedenis van de Kamer. Ruime aandacht is er voor actuele thema’s als de relatie tot de media, de debatstijl van Kamerleden en de veranderende rol van de volksvertegenwoordiging in het politieke bestel.

Remieg Aerts is als hoogleraar politieke geschiedenis verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Carla van Baalen werkt aan dezelfde universiteit als hoogleraar parlementaire geschiedenis en is tevens directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Henk te Velde is hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Joris Oddens en Diederik Smit zijn werkzaam als onderzoeker in respectievelijk Nijmegen en Leiden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089531995 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Twee eeuwen Tweede Kamer

Auteur

, , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

548

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

11-10-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In dit huis” te beoordelen