In de schaduw van de Wasa troon

Per Brahe, grondlegger van een dynastie
Auteur: Bo Eriksson | Uitgever: Brave New Books

24,49

Met een doordachte strategie kreeg Per Brahe de Oude (1520-1590) grote invloed op de Zweedse koninklijke familie. De biografie In de schaduw van de Wasa troon schildert de betekenis van Per Brahe en de adel voor de Wasa koningen – een verhaal dat nog niet eerder verteld is.

“Vertrouw niemand, maar blijf met iedereen op goede voet!” Deze uitspraak komt van edelman Per Brahe de Oude. Met Gustaaf Wasa als oom en Erik XIV en Johan III als neven had hij aanspraak kunnen maken op de koninklijke troon. In plaats daarvan gaf hij steun aan deze machtige koningen.
Hij was de probleemoplosser waar de koninklijke macht behoefte aan had bij het opbouwen van de staat. Wat waren zijn drijfveren, waarom bleef hij in de schaduw, omringd door het bloedbad van Stockholm, de Dacke oproer en de Sturemoorden? Na zijn dood liet hij uniek materiaal achter; zijn Oeconomia weerspiegelt de wereld van de macht, zijn Troostboek toont zijn relatie tot leven en dood en zijn Kroniek geeft een intiem beeld van de wereld van Gustaaf Wasa. Deze persoonlijke nalatenschappen, gecombineerd met de nieuwe onderzoeken van schrijver Bo Eriksson geven een verbluffende inkijk in een grimmig machtsspel uit de renaissance.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464353167 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Per Brahe, grondlegger van een dynastie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

441

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-07-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In de schaduw van de Wasa troon” te beoordelen