In de schaduw van de stad

Verhalen van vier eeuwen gewone Amsterdammers
Auteur: Jelle van Lottum, Lodewijk Petram | Uitgever: Ambo|Anthos

24,99

In de schaduw van de stad van Jelle van Lottum & Lodewijk Petram is een geillustreerde geschiedenis van Amsterdam en zijn bewoners van de zeventiede eeuw tot nu. Voor de lezers van Geert Mak

In de schaduw van de stad is een prachtige, beeldend geschreven geïllustreerde geschiedenis van Amsterdam, waarin Jelle van Lottum en Lodewijk Petram de verhalen vertellen van Amsterdammers die in de marge van de geschiedenis leefden. Van de zeventiende eeuw tot nu.

Van Lottum en Petram nemen telkens een afbeelding van de stad als uitgangspunt en gaan op zoek naar de geschiedenis achter dat beeld. Zoals het verhaal van Dirkje Andriesz., die haar halve leven opgesloten in een werkhuis doorbracht, of dat van Jacob Kerrens, die als baby te vondeling werd gelegd. Twaalf verhalen tonen op indringende wijze dat het leven in de stad voor velen neerkwam op proberen te overleven. Tegelijkertijd laten ze zien hoe de stad haar inwoners al eeuwenlang kansen biedt iets van hun leven te maken. In In de schaduw van de stad van Jelle van Lottum en Lodewijk Petram dient de hoofdstad als lens waardoor de bredere geschiedenis wordt beschouwd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026351952 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verhalen van vier eeuwen gewone Amsterdammers

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

03-05-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In de schaduw van de stad” te beoordelen