In de schaduw van de stad

Verhalen van vier eeuwen gewone Amsterdammers
Auteur: Jelle van Lottum, Lodewijk Petram | Uitgever: Ambo|Anthos

25,99

In de schaduw van de stad van Jelle van Lottum & Lodewijk Petram is een geillustreerde geschiedenis van Amsterdam en zijn bewoners van de zeventiede eeuw tot nu. Voor de lezers van Geert Mak.

In de schaduw van de stad is een prachtige, beeldend geschreven geïllustreerde geschiedenis van Amsterdam, waarin de verhalen worden verteld van de ‘gewone’ Amsterdammer.

Geen stad in Nederland is door de eeuwen heen zo vaak afgebeeld als Amsterdam. Op de talloze prenten, schilderijen en foto’s komen bijna altijd ook personen voor, veelal ‘gewone’ mensen, die er woonden of werkten. Nieuwsgierig geworden door de arme Duitse migranten uit hun eigen families, die in de negentiende eeuw in de Jordaan woonden, vertellen Jelle van Lottum en Lodewijk Petram in In de schaduw van de stad de verhalen van Amsterdammers die in de afgelopen vier eeuwen in de marge van de geschiedenis leefden.

Steeds vertrekkend vanuit een Amsterdams stadsgezicht gaan Van Lottum en Petram op zoek naar de geschiedenissen achter de afgebeelde plek. Zoals het verhaal van Dirkje Andries, die haar halve leven opgesloten in een werkhuis doorbracht, of dat van werfarbeider Wouter van den Berg. Het bestaan in de hoofdstad kwam voor velen neer op proberen te overleven. Tegelijkertijd biedt de stad haar inwoners al eeuwenlang kansen. Deze met verve opgetekende levensverhalen, rijkelijk aangevuld met beelden archiefmateriaal, tonen een onderbelichte kant van de geschiedenis. Het zijn deze gewone mensen die Amsterdam hebben gemaakt tot de stad die ze nu is.

Parool
Recensie

‘De stad heeft na het schrijven van het boek, en zeker als ik er nu doorheen loop, veel meer betekenis gekregen, dit boek is daarom een goede manier om Amsterdam te ontdekken, zeker door al die lagen in de geschiedenis.’ – van Lottum

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026351952 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verhalen van vier eeuwen gewone Amsterdammers

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In de schaduw van de stad” te beoordelen