In de schaduw van de keizerin

Het leven van Maria Theresia van Oostenrijk en drie van haar dochters
Auteur: Nancy Goldstone | Uitgever: Omniboek

32,50

In ‘In de schaduw van de keizerin’ beschrijft Nancy Goldstone het leven van Maria Theresia van Oostenrijk en drie van haar dochters. Samen vertellen zij het verhaal van Europa in de achttiende eeuw.

‘In de schaduw van de keizerin’ van Nancy Goldstone beschrijft het levensverhaal van Maria Theresia van Oostenrijk (1717-1780) en drie van haar dochters. Deze vier uitzonderlijke vrouwen veranderden de loop van de geschiedenis.

Toen Maria Theresia 23 jaar oud was, erfde ze de tronen van haar vader. Onmiddellijk daarna werd ze van alle kanten aangevallen door buitenlandse mogendheden die ervan overtuigd waren dat een vrouw te zwak zou zijn om zichzelf te verdedigen. Maar de aartshertogin van Oostenrijk en de koningin van Hongarije en Bohemen hield stand en werd een van de invloedrijkste vrouwen uit de Europese geschiedenis.

Maria Theresia kreeg zestien kinderen; elf dochters en vijf zonen. Zes van haar dochters bereikten de volwassen leeftijd. Nancy Goldstone combineert het fascinerende levensverhaal van de moeder met dat van haar Maria Christina, landvoogdes van de Oostenrijkse Nederlanden; Maria Carolina, koningin van Napels; en Marie Antoinette, koningin-gemalin van Frankrijk. Samen vertellen hun levens, gevuld met verlangen, avontuur, ambitie, verraad, verdriet en glorie, het verhaal van het achttiende-eeuwse Europa.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401919180 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het leven van Maria Theresia van Oostenrijk en drie van haar dochters

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

656

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-08-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In de schaduw van de keizerin” te beoordelen