In de praktijk. Vlaamse wandtapijten in 50 verhalen

Auteur: Astrid Slegten, Klara Alen, Koenraad Brosens | Uitgever: Davidsfonds/Infodok

25,00

Vlaamse wandtapijten genoten de voorbije decennia veel kunsthistorische aandacht. Illustere bisschoppen, keizers, koningen en pausen werden ontmaskerd als gulzige verzamelaars van wandtapijtreeksen. Maar al deze aandacht voor verzamelaars en kunstenaars overstemt het echte kloppende hart van de Vlaamse wandtapijtnijverheid in Antwerpen en Brussel van de zeventiende en achttiende eeuw.
Dit boek zoemt in op de voorovergebogen tapissiersgasten die de visie van de kunstenaars vertaalden in wol, zijde, goud- en zilverdraad. De auteurs gaan op zoek naar de pittige verhalen van handelaars die de Europese markten bespeelden. De hoofdrolspelers in de verhalen kennen problemen of successen. Ze zijn gehaaid of naïef, strijdbaar of verslagen. Ze worstelen met de impact van verdampend of reeds verdampt vertrouwen. Hun verhalen bieden zo een bijzondere inkijk in hun biotoop, en dus ook in de sociale en economische realiteit achter het Vlaamse wandtapijt. Het is een harde werkelijkheid, vol ambities, dromen, geluk, plannen, pogingen en verdriet. Het is een onzichtbare werkelijkheid die, hoewel eeuwenoud, vaak heel herkenbaar is.

Professor KOENRAAD BROSENS, drs. KLARA ALEN en drs. ASTRID SLEGTEN doorploegden meters archief en ontdekten achter het wandtapijt een boeiende wereld van handel drijven en fiere ambachtslieden. De vele illustraties tonen intrigerende archiefdocumenten en de pracht en praal van Vlaamse wandtapijten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059087828 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

12-02-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In de praktijk. Vlaamse wandtapijten in 50 verhalen” te beoordelen