In de hoogelantsche slachklock

Memoriaal van Isaacus Winsemius 1624 tot 1635
Auteur: Pieter Winsemius | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

24,50

Isaacus Winsemius wordt geboren rond 1606 nabij het Friese Sneek. In 1624 wordt hij als student Hebreeuws ingeschreven aan de hogeschool in Franeker, om daarna in Leiden mee te werken aan de vertaling van de Statenbijbel.

Zijn verre achterneef Pieter Winsemius heeft op basis van de overgeleverde aantekeningen uit die tijd een gedetailleerd memoriaal samengesteld, waarin hij Isaacus op levendige wijze laat beschrijven wat hem in de periode van oktober 1624 tot november 1635 bezighoudt. Aan de hand van korte, heldere dagboekfragmenten lezen we hoe hij als jongeman een weg probeert te vinden in de opbloeiende bourgeoisie in Franeker en vervolgens in de Lakenstad Leiden.

Tegelijkertijd zijn we via Isaacus getuige van de grote staatkundige, kerkelijke en militaire ontwikkelingen tijdens het midden van de Tachtigjarige Oorlog waarin Republiek en Kerk vorm krijgen en de economie in een razend tempo opbloeit. In de hoogelantsche slachklock is het tweede deel van een drieluik, dat tezamen met de memorialen Die saecke van D. Gerardi Winshemii van zijn vader Gerardus (Eliksir, 2023) en Niet zonder tranen van zijn zoon Arnoldus (Prometheus, 2016) de ‘grote’ geschiedenis verbindt met het leven van alledag binnen één familie.

Pieter Winsemius was werkzaam bij organisatieadviesbureau McKinsey & Company, tweemaal minister van VROM, en lid van de WRR. Hij publiceerde meerdere boeken, waaronder Het koningsvaandel (reis door het Friese verleden; Balans, 2014) en Rowena (de sage van een Friese prinses; Wijdemeer, 2016). In het spoor van zijn grootvader en vader is hij daarnaast een gedreven genealoog en onderzoeker van familiegeschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463655873 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Memoriaal van Isaacus Winsemius 1624 tot 1635

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

308

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-12-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “In de hoogelantsche slachklock” te beoordelen