Imperialisme voor beginners

De Cia, haar coups en haar politieke moorden
Auteur: Vijay Prashad | Uitgever: Uitgeverij Epo

19,90

Een hymne van hoop en verzet, een loflied op wie zijn of haar rug rechtte tegen het imperialisme van de Verenigde Staten. Van iconen als Thomas Sankara tot onbekende, naamloze helden en heldinnen.

In het Zuiden bestaat een mop die van generatie op generatie wordt doorverteld. Ze begint met een vraag: waarom is er nog nooit een geslaagde coup in de VS geweest? Antwoord: omdat daar geen Amerikaanse ambassade is.

De geschiedenis van Washington staat bol van terreur tegen volkeren, volksbewegingen en democratisch verkozen regeringen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Het poëtisch boek dat de Indiase marxist Vijay Prashad erover schreef had een rauwe elegie kunnen zijn. In de plaats daarvan werd het een hymne van hoop en verzet. Een loflied op wie zijn of haar rug rechtte tegen het imperialisme, van iconen als Thomas Sankara tot onbekende, naamloze helden en heldinnen. Over staatsgrepen van Iran tot Guatemala en van Turkije tot Zuid-Korea, tot de strijd tegen het communisme en de strijd tegen drugs.

Originele titel: Washington Bullets. A History of the CIA, Coups, and Assassinations, Monthly Review Press, 2020 – Uit het Engels vertaald door Jan Reyniers.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462673205 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Cia, haar coups en haar politieke moorden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Imperialisme voor beginners” te beoordelen