Ik leef hetzelfde leven als het jouwe

Auteur: Jan Grue | Uitgever: Uitgeverij Oevers

20,00

Bekroond met de Per Olov Enquist-prijs 2021. Deze literatuurprijs wordt sinds 2004 uitgereikt aan ‘een jonge auteur op weg naar Europa’.

De jury: ‘In tijden waarin de grens tussen realiteit en fictie in twijfel wordt getrokken, laat Jan Grue zien hoe een autobiografisch werk alle mogelijkheden van de roman kan benutten.’

‘Ik heb een aangeboren spierziekte. Ik ben een rolstoelgebruiker. Ik heb een hoge opleiding. Ik heb werk. Ik ben een familieman. Wat was er nodig om hier te komen?’

Jan Grue werd als kind gediagnosticeerd met spinale spieratrofie. In Ik leef eenzelfde leven als het jouwe vertelt hij over leven in een kwetsbaar lichaam. Aan het woord gehandicapt heeft hij een hekel, het komt dan ook niet in zijn boek voor. Hij schrijft over hoe hij vecht om op te staan van de bank; hij heeft een half uur nodig om zich aan te kleden. Haast heeft hij niet. Daarnaast is het een verhaal over werk, over dromen, over het gewone en het ongewone leven.

We varen in een lekkende boot, we weten dat we stervende dieren zijn. Wij zijn argonauten, kosmonauten, avonturiers, ontdekkingsreizigers. We zijn op reis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492068521 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

18-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ik leef hetzelfde leven als het jouwe” te beoordelen