Ik kies Elena

Trauma herinnering herstel
Auteur: Lucia Osborne-Crowley | Uitgever: uitgeverij HetMoet

20,99

15 jaar jong en op weg om een Olympisch turnster te worden, werd Lucia Osborne-Crowley op brute wijze verkracht tijdens een avondje uit. De verwondingen die ze die avond opliep, eindigde haar turn carrière en zorgde uiteindelijk voor een leven lang chronische ziekten, waarvan medische professionals nu denken dat het wordt veroorzaakt door onbehandeld trauma.

In een briljant onderzocht en diep rakend essay, nodigt Osborne-Crowley de lezer uit om mee te gaan op haar tien jaar lange reis van trauma, door herinnering naar herstel; van de onmiddellijke nasleep van de aanval, naar jaren van verkeerde diagnoses en de troost en kracht die ze vindt in schrijvers als Elena Ferrante.

Het onderzoek van de auteur onthullen diepe maatschappelijke tekortkomingen op het gebied van gelijke rechten, justitie, onderwijs en de gezondheidszorg. Een essentiële bijdrage in de literatuur over mishandeling en trauma binnen het #metoo domein. ‘Ik kies Elena’ stelt dat alleen door middel van wezenlijk begrip en kennis we kunnen beginnen met het aanpakken van de -zichzelf in standhoudende- cyclus van seksueel geweld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083018348 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Trauma herinnering herstel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

168

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ik kies Elena” te beoordelen