Ik, Geronimo (grootletterboek)

Auteur: S.M. Barrett | Uitgever: Grote Letter Bibliotheek

25,00

Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken.
Tussen 1870 en 1886, tijdens de ‘Apacheoorlogen’, wekte zijn naam aan beide zijden van de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico angst, huiver en ontzag. Zijn reputatie van niets ontziende krijger, maar ook van ‘nobele wilde’ met een bijna onbreekbare wil tot vrijheid maakte Geronimo tot een mythische figuur. Zijn authentieke levensverhaal is opgetekend in
Ik, Geronimo.
Dit werk geldt als een der belangrijkste directe getuigenissen van het leven en denken van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. Geronimo vertelt in zijn eigen woorden over zijn ongelijke en bloedige strijd tegen de ondergang van zijn cultuur. Het is een verhaal vol persoonlijk lijden en verlies, en van gevangenschap ver weg van zijn geboortegrond. Maar het is ook een verhaal van een onbezorgde Apachejeugd en van onderlinge trouw en toewijding, van spiritualiteit en wijsheid.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789036434003 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

250

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

04-11-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ik, Geronimo (grootletterboek)” te beoordelen