Ieder zijn oorlog

Auteur: Louisa J. Peeters | Uitgever: Davidsfonds

14,99

In acht verhalen van acht heel verschillende mensen laat Louisa J. Peeters gebaseerd op egodocumenten zien hoe zij stuk voor stuk heel verschillende oorlogen beleefden. Maar voor elk van hen, sommigen bekend, andere nobele onbekenden, geldt dat de Tweede Wereldoorlog hun leven volledig overhoop haalde. 

‘Er is een Duitse soldaat die, aan het Franse front, de verveling en de weerzin met de pen bevecht. Een Joods meisje dat verhuist van Duitsland naar het veilige Nederland en nog weet dat ze een retourbiljet op zak heeft. Een Engelse officier-arts gekazerneerd in de Club Med. Een Oostenrijkse femme fatale, door haar huwelijk met een Jood verplicht tot een odyssee door Europa. Een Brusselse dappere vrouw die haar levenslijn uitgooit. Een Duitse tegenstander van Hitler voor wie de grond onder de voeten te heet wordt. Een Kempense ambtenaar in de Kamer van Volksvertegenwoordigers die de Duitse inval in België als een bevrijding ervaart. En er is mijn vader, verplicht tewerkgesteld in Duitsland om er de oorlogsindustrie draaiende te houden.’

Louisa J. Peeters (Herentals, 1953) is onderwijspedagoge. Ze publiceerde eerder onder andere Ik zie alleen tranen, Scholen zonder oogst en Oog voor gelijke onderwijskansen – een handleiding voor beginnende begeleiders.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789022338353 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-01-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ieder zijn oorlog” te beoordelen