Huub Oosterhuis

De biografie
Auteur: Marc van Dijk | Uitgever: Ambo|Anthos

24,99

De geactualiseerde biografie van de eigenzinnige dichter en theoloog Huub Oosterhuis die met zijn kerkliederen het geloofsleven in Nederland diepgaand beïnvloedde. ‘Intelligente biografie’ – NRC

Eerste Paasdag 2023 stierf bekend theoloog, dichter en inmiddels uitgetreden priester, Huub Oosterhuis. Daarom nu een geactualiseerde editie van zijn biografie met een nieuw laatste hoofdstuk en een nieuwe proloog en epiloog.

In Huub Oosterhuis. De biografie vertelt Marc van Dijk het levensverhaal van de bekende theoloog en dichter. Van zijn kinderjaren in bezet Amsterdam tot zijn laatste uren. Oosterhuis las de Bijbel als een politiek manifest, schreef liederen die in meerdere talen gezongen worden en stichtte culturele podia als De Balie, De Rode Hoed en De Nieuwe Liefde. Hij verbond zich met de SP, maar ook met de koninklijke familie. Nadat hij met Rome in conflict raakte over het verplichte celibaat, zette hij zijn werk voort op eigen kracht. Hij wilde de grenzen tussen religie, politiek en poëzie opheffen. Zijn taal oversteeg tegenstellingen en bracht nieuwe bezieling in een tijd van snelle secularisatie.

Marc van Dijk interviewde Huub Oosterhuis gedurende vele jaren voor deze biografie. Oosterhuis heeft zijn eigen woorden geautoriseerd. Ook de kroongetuigen uit zijn leven komen aan het woord; zijn kinderen Tjeerd en Trijntje, (oud-)collega’s en (ex-)geliefden.

Trouw
Recensie

‘Een welhaast episch verslag van een monumentale krachtmeting tussen Goed en Kwaad. ‘Oosterhuis’ biografie laat mooi zien hoe een mens geschiedenis kan maken. Een patriarchale persoonlijkheid, veel bravoure en wereldomvattende religieus-politieke dromen. (…) Fascinerend.’

NRC
Recensie

‘Intelligente biografie.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026365492 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De biografie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

464

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

20-10-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Huub Oosterhuis” te beoordelen