Hoogmoed

Van Verdinaso tot verzet
Auteur: Vincent Stuer | Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

27,99

‘Ik erger me dood,’ schrijft de ambitieuze Frantz Van Dorpe halfweg de jaren 30 aan Joris Van Severen. Hij is tot het Verdinaso toegetreden om compromisloos de politieke macht in handen te nemen, maar wat er achter de schermen gebeurt komt in niets overeen met het eendrachtige beeld dat de fascistoïde organisatie naar buiten toe toont. Terwijl de wereld in de jaren dertig verder dendert, valt het Verdinaso stil en verzuurt de relatie met zijn leider.

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is Van Dorpe uitgesloten als lid van het Verdinaso. Wanneer het nieuws komt dat Van Severen in Frankrijk werd vermoord, moet de beweging, die in alles opkeek naar haar leidersfiguur, alléén een weg vinden in het krachtenveld tussen collaboratie en weerstand. Frantz Van Dorpe komt in het verzet terecht. Als zijn oudere broer per parachute vanuit Engeland gedropt wordt, krijgt hij de kans een leidinggevende rol te spelen in operaties Baboon en Othello.

Aan de hand van Frantz’ spannende leven toont Vincent Stuer het België vanaf de jaren dertig door oorlog en Koningskwestie heen. Hoogmoed biedt ons een tijdsbeeld dat uitermate origineel is, en relevant: de geschiedenis van een generatie die, met vallen en opstaan, met de democratie leert omgaan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463935142 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Verdinaso tot verzet

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

350

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-05-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hoogmoed” te beoordelen