Hongerklop

Hongerklop

Dochter en vader over een eetstoornis
Auteur: Hille Steenhuis, Peter Henk Steenhuis | Uitgever: Uitgeverij Van Oorschot

20,00

‘Misschien kunnen we beter gaan schrijven,’ zei journalist Peter Henk Steenhuis tegen zijn dochter Hille, toen ze voor de zoveelste keer ruzie kregen.

Nog diezelfde avond schreef Hille haar vader een eerste mail. Over haar uitwisseling naar Erfurt, waar ze een week eerder meer dan zes kilo lichter van was teruggekomen. Vader en dochter bleven elkaar vervolgens schrijven, ook toen bleek dat Hille een fikse eetstoornis had, en haar behandeling nog maanden op zich liet wachten. Die mailwisseling is de basis geworden voor Hongerklop.

Hille schreef over alles wat ze meemaakte. Over de fitgirls die haar rolmodel waren. Over discipline en doorzettingsvermogen, of juist het gebrek daaraan. Over de zwarte en witte wolf, die bezit van haar namen. Over haar drang te sporten. En over haar borstbeen, dat op een ochtend dwars doormidden werd gezaagd, omdat ze een openhartoperatie moest ondergaan.

Hongerklop is het relaas van een dochter en een vader die zich door een van de smerigste ziektes van onze tijd worstelen.

Hille Steenhuis (2002) is geboren in Amsterdam en doet dit jaar eindexamen. Peter Henk Steenhuis (1969) is filosofieredacteur bij Trouw en publiceerde meer dan vijftien boeken, onder meer Andere Achterhuizen (met Marcel Prins) en Door het beeld door het woord (met René Gude).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789028210356 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Dochter en vader over een eetstoornis

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Hongerklop” als eerste: