Honderd keer Vlaanderen

Straffe verhalen over het volk tussen Noordzee en Maas
Auteur: Karim Van Overmeire, Maarten Vanderbeke, Tomas Roggeman | Uitgever: Doorbraak

24,95

Waar liggen de Vlaamse Eilanden? Wie zijn de Vlamingen op het Tapijt van Bayeux? Waar staat het hoogste vredesmonument van Europa? Ligt de oorsprong van de Flamenco in Vlaanderen? Hoeveel betalen Chinezen voor Vlaamse duiven? Wat zijn Walenmannen en Godverdommes?

Met honderd korte maar sterke verhalen over het volk tussen Noordzee en Maas nemen Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman en Maarten Vanderbeke u mee op een heuse ontdekkingstocht, op zoek naar wat de Vlamingen typeert en naar wat Vlaanderen verschillend maakt van de buurlanden. U maakt kennis met helden en schurken, met uitvinders en architectuur, met automerken en mannekensbladen, met volksgebruiken en bizarre verhalen.

Ontdekten de Vlamingen Amerika nog voor Christoffel Columbus? Wat is het verschil tussen een begijnhof en een klooster? Wonen er in West- Vlaanderen nu echt meer varkens dan mensen? Waar wonen de Dikke Nekken? En wanneer verscheen in Vlaanderen het eerste frietkraam?

In dit boek vindt u alles wat u nodig hebt om uw binnen- en buitenlandse gesprekspartners met allerlei weetjes de loef af te steken. Met veel zelfrelativering en zin voor humor wagen de drie auteurs zich aan een omschrijving van de Vlaamse identiteit.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492639066 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Straffe verhalen over het volk tussen Noordzee en Maas

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

11-06-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Honderd keer Vlaanderen” te beoordelen