Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

1923-2023
Auteur: Bea Ros, Paul van den Broek | Uitgever: Boom

29,90

Hoe vertel je het verhaal van een universiteit? Journalisten Paul van den Broek en Bea Ros kozen een originele invalshoek voor hun geschiedenis van de Radboud Universiteit bij haar honderdjarig jubileum in 2023. Uit elk jaar selecteerden ze één beeld als uitgangspunt voor een verhaal. Daarvoor doken ze niet alleen de archieven in, maar voerden ze ook en vooral gesprekken met ooggetuigen, na bestaanden, collega’s, studenten of met de afgebeelde hoofdpersonen. In een caleidoscoop van honderd-en-een beelden en verhalen komt de Nijmeegse universiteit tot leven. De auteurs blikken niet louter terug, maar verbinden gebeurtenissen uit het verleden nadrukkelijk met het heden. Ze tonen de universiteit als een dynamische gemeenschap van wetenschappers en studenten, van mensen in ontwikkeling, met vragen, ambities en dromen.

 

Paul van den Broek (Eindhoven, 1958) studeerde sociale geografie aan de Radboud Universiteit en werkte jarenlang als redacteur van het universitaire weekblad KUnieuws (later Vox). Inmiddels is hij redacteur op de communicatieafdeling van de universiteit.

Bea Ros (Stad-Delden, 1961) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit. Na haar studie werkte ze onder meer als redacteur van KUnieuws. Sinds 2001 is ze zelfstandig (onderwijs)journalist.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024444793 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

1923-2023

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-05-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden” te beoordelen