Hoge adel in de Lage Landen

Hoe het geslacht Van Rechteren Limpurg al 800 jaar standhoudt
Auteur: Andreas Koch | Uitgever: Balans

29,95

Met het veelbewogen verhaal van het invloedrijke geslacht Van Rechteren Limpurg schetst Andreas Koch een fascinerend beeld van een andere, veel minder bekende kant van de Nederlandse geschiedenis.

Wie denkt aan adellijk leven in Nederland, kan zich daar vaak nauwelijks een voorstelling van maken: in ons land van selfmade handelaren lijkt de aristocratie nooit echt een rol van betekenis te hebben gespeeld. Maar dat is een misvatting die zwaar leunt op de dominantie van de Hollandse gewesten in onze geschiedschrijving. Met het veelbewogen verhaal van het invloedrijke Overijsselse geslacht Van Rechteren Limpurg schetst Andreas Koch een fascinerend beeld van een andere, veel minder bekende kant van de Nederlandse geschiedenis.

Op basis van uitvoerig onderzoek in de archieven, die een onvoorstelbare achthonderd jaar omvatten en door de familie eenmalig voor hem werden opengesteld, ontdekte Koch niet alleen een indrukwekkende en voor velen onbekende levensstijl van stadspaleizen en buitenplaatsen, hij toont ook overtuigend aan hoe groot de stempel is die deze adel op de Nederlandse en zelfs de wereldgeschiedenis heeft gedrukt.

Aan de hand van een schat aan kleurrijke figuren en prachtige verhalen, van de Habsburgers tot de Tweede Wereldoorlog, van de patriotten tot de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, van de nadagen van het Ottomaanse Rijk tot het Zimbabwe van Robert Mugabe laat Koch zien wat het betekende om ‘van adel’ te zijn. Maar meer nog dan dat illustreert hij hoe de aristocratie onze levens nog altijd beïnvloedt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463822916 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe het geslacht Van Rechteren Limpurg al 800 jaar standhoudt

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

01-02-2025

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hoge adel in de Lage Landen” te beoordelen