Hoed u voor mensen die iets zeker weten

Gedachten over politiek, wetenschap en kunst
Auteur: Jan Terlouw | Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat B.V.

19,50

‘Al vrij lang geleden ben ik tot de overtuiging gekomen dat op geen enkele wezenlijke vraag een definitief antwoord mogelijk is. Dat verontrust me niet, ik vind het eerder geruststellend. Vragen zijn diepzinnig, mysterieus, ze hebben de sierlijke vorm van het vraagteken. Antwoorden zetten het probleem bij in een leerboek, opgelost, afgedaan, opgeborgen. Vragen kunnen steeds een nieuwe vorm aannemen, een nieuw licht werpen op het probleem waaraan ze hun bestaan danken. Antwoorden plegen moord op het probleem.’


Aldus Jan Terlouw in Hoed u voor mensen die iets zeker weten, een prachtig boek dat verschijnt ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Hier is een oud-politicus aan het woord die wezenlijke vragen durft te stellen – vragen over duurzaamheid, democratie, mensenrechten, welvaartsverdeling – zonder zich er met gemakkelijke antwoorden van af te maken. Hij toont zich een onafhankelijk en analytisch denker die geschoold is als natuurwetenschapper en afhaakt zodra een axioma tot absolute waarheid wordt verheven.


Dit boek is een bonte schakering van fundamentele beschouwingen, herinneringen aan politici als Van Mierlo, Den Uyl en Van Agt, gedichten, sprookjes en toneel teksten waarin Terlouw terugblikt op een rijk en vooral geëngageerd leven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789047704126 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Gedachten over politiek, wetenschap en kunst

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

375

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

09-11-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hoed u voor mensen die iets zeker weten” te beoordelen