Hoe vroeger anders werd

De mens - het beroep - het landschap
Auteur: Ingrid Maan | Uitgever: U2pi BV

25,00

Op zoek naar het verhaal achter haar ‘Gelderse identiteit’ verliest Ingrid Maan zich in het archief van haar vader, die uitgebreid het familieverleden heeft onderzocht en een fotoarchief achterliet met nog nooit eerder afgedrukte negatieven. In haar boek Hoe vroeger anders werd beantwoordt de schrijfster de vraag die haar vroeger op het platteland gesteld werd: ‘Keind, van wie bin jij d’r eentje?’. Ze neemt de lezer mee in de voetsporen van haar ouders, die in Culemborg opgroeiden in tijden van economische crisis, oorlog, herwonnen vrijheid en nieuwe welvaart.
Ze schetst het beeld van de mens en zijn beroep in een veranderend landschap. De beroepen die haar familieleden uitoefenden, waren verbonden aan het landschap en gerelateerd aan de sociale omstandigheden uit die tijd. De manier waarop de mensen woonden en leefden, schetst een stukje geschiedenis van een streek die zich kenmerkt door het boerenlandschap, het water van de rivier de Lek en de Betuwse klei met de geur van kersen en hooi. In haar boek wordt een tijdbeeld neergezet dat gaat over de landschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen tot in de jaren zestig van de vorige eeuw, die bepalend zijn geweest voor het landschap zoals we dat nu kennen en de vragen die we ons daarbij stellen voor de toekomst.
Het levensverhaal van haar ouders volgt u tot 1965, het moment waarop het jonge stel vanwege het werk, van het platteland naar de grote stad moest verhuizen. Daar werd alles anders. Twee Geldersen verdwaalden naar het Westen, maar in hun hart bleven ze kinderen van het Gelderse platteland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493240438 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De mens – het beroep – het landschap

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

242

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-07-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hoe vroeger anders werd” te beoordelen