Hoe houd je van een kind?

Het kind in het gezin
Auteur: Janusz Korczak | Uitgever: Uitgeverij B.V. SWP

15,00

De Poolse opvoeder, pedagoog en arts Janusz Korczak (1878/79-1942) heeft aan de opvoedingstheorie en -praktijk een onschatbare rijkdom toegevoegd. Hij kan ?met niemand vergeleken worden? werd in zijn tijd gezegd. Korczak is uniek en dat geldt nog steeds.

Het eerste deel van Hoe houd je van een kind? draagt de titel ?Het kind in het gezin?. Janusz Korczak schreef het tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Hij was militair-arts in het Russische leger en gaf in Galicië leiding aan een veldhospitaal. Vier jaar lang was hij betrokken bij de ?oercatastrofe van de 20e eeuw?. Honger, uitputting, kou en oorlogsellende konden niet verhinderen dat een volgend leeg vel gevuld werd. Zo ontstond een boek waarin Korczak pleitte voor respect voor kinderen, voor erkenning van hun grondrechten en voor het behoud van het kind als een geheim waarvan slechts een deel ontdekt kan worden, niet door de wetenschap, maar door onze eigen waarneming, intuïtie en fantasie.

In het tweede deel behandelt René Görtzen Korczaks deelname aan de Grote Oorlog, zijn werkzaamheden als arts en zijn verblijf in een paar internaten in Kiev. In de epiloog gaat Görtzen in op Korczaks kinderkrant, de Kleine Revue, opgericht in 1926 en de meest succesvolle krant van en voor kinderen uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789066653962 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het kind in het gezin

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-04-2010

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hoe houd je van een kind?” te beoordelen