HJ Schoolezing 2022

Auteur: Dilan Yesilgöz-Zegeruis | Uitgever: EW-boeken

12,95

Het boek Doen wat nodig is om onze democratische rechtsstaat te beschermen bevat de volledige en geannoteerde tekst van de veertiende HJ Schoo-lezing die minister van Justitie en Veiligheid Dilan Ye?ilgöz-Zegerius maandag 12 september uitsprak in De Rode Hoed in Amsterdam. Het is een vurig en persoonlijk pleidooi voor het behoud van de democratische rechtsstaat.
Bij haar aantreden als minister van Justitie en Veiligheid in kabinet-Rutte IV waren sommigen kritisch, aangezien Ye?ilgöz-Zegerius geen jurist is. Dat de VVD-politica als kind met haar ouders uit Turkije had moeten vluchten voor rechteloosheid, werd blijkbaar niet van belang geacht. Terwijl dat een indringende ervaring is, misschien wel gewichtiger voor een minister van Justitie en Veiligheid dan een studie rechten aan een universiteit in het veilige Nederland. Wat dat betreft hoeft het niet te verbazen dat Ye?ilgöz-Zegerius in haar HJ Schoo-lezing teruggrijpt op die vlucht uit Turkije en deze heeft gebruikt als fundament voor haar betoog.
Dilan Ye?ilgöz-Zegerius (Ankara, 1977) was raadslid in Amsterdam en werd in 2017 Tweede Kamerlid. In het demissionaire kabinet-Rutte III was zij staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Sinds 10 januari 2022 is ze minister van Justitie en Veiligheid.
Met de HJ Schoo-lezing beoogt de redactie van EW jaarlijks het politieke seizoen te openen. De lezing, georganiseerd door EW, is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463481052 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

72

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “HJ Schoolezing 2022” te beoordelen