HJ Schoo lezing 2021

Auteur: Sigrid Kaag | Uitgever: Uitgeverij EW

12,95

De roeping van mijn generatie

HJ Schoo-lezing 2021 door D66-leider Sigrid Kaag

‘Leiderschap is het tegenovergestelde van regelen en ritselen zonder visie.’

Het boek De roeping van mijn generatie. Wat vrij zijn van ons vraagt bevat de volledige en geannoteerde tekst van de dertiende HJ Schoo-lezing die D66-leider en minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag 6 september uitsprak in De Rode Hoed in Amsterdam. Een betoog over echte vrijheid, vaderlandsliefde en leiderschap.
De wijze van politiek bedrijven, van koffie drinken, relaties managen en binnenskamers spelletjes spelen leidt tot niks, aldus Kaag, en in de kabinetsformatie is het ‘gehalte Haags gedoe veel te hoog’. Ze schetst in haar lezing hoe zij denkt de polarisatie in de samenleving te kunnen opheffen en belicht nog eens de visie van haar partij op onder meer migratie, klimaat en de Europese Unie.
Sigrid Kaag (1961) is sinds 25 mei 2021 (demissionair) minister van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was zij minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Sinds september 2020 is ze partijleider van D66. Voordat Kaag minister werd, was zij diplomaat.

Met de HJ Schoo-lezing beoogt de redactie van EW jaarlijks het politieke seizoen te openen. De lezing, georganiseerd door EW, is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463480994 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

64

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “HJ Schoo lezing 2021” te beoordelen