Hitlers ultieme oorlog

Jodenvervolging in bezet Europa
Auteur: Klaas A.D. Smelik | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

29,99

De vernietiging van de Joden in Europa tijdens het Derde Rijk (Sjoa) was – hoewel niet de enige genocide in de twintigste eeuw – in verschillende opzichten uniek en roept vele vragen op. Hoe kon dit gebeuren in het geciviliseerde Europa? Waarom kregen de nazi’s zoveel ondersteuning van mensen die hun antisemitische ideologie niet deelden?

Klaas A.D. Smelik, deskundige op het gebied van de Jodenvervolging, geeft in dit boek een helder overzicht van de geschiedenis van de Sjoa. De fasering in de Jodenvervolging door heel Europa heen wordt duidelijk uiteengezet en er wordt getoond hoe weinig mogelijkheden Joden hadden om te ontsnappen. De onverschilligheid van de meerderheid van de Europese bevolking tegenover hun lot vormt naast het fanatisme van nazi’s en hun hoogst efficiënte aanpak om Joden op te sporen en te vermoorden, een belangrijke reden dat zoveel Joden zijn omgekomen. Niettemin was er Joods verzet en waren mensen actief om Joden uit de handen van de nazi’s te houden.

Belangrijk is het bij dit alles om de Jodenvervolging vanuit een Europees perspectief te benaderen en zich de vraag te stellen waarom het percentage slachtoffers per land zo verschilt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464563085 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Jodenvervolging in bezet Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitlers ultieme oorlog” te beoordelen