Hitlers strijd

Leven en oorlogen van SS-kolonel Jochen Peiper
Auteur: Danny S. Parker | Uitgever: Just Publishers

24,99

Jochen Peiper (1915-1976) is een van de meest markante militairen uit de geschiedenis van WO2.
Geliefd en bewonderd. Berucht en verafschuwd. Met hart en ziel toegewijd. SS-kolonel Jochen Peiper klom snel op in de nazi-hiërarchie, was de adjudant van SS-leider Himmler en vocht aan het Oostfront. Peiper vergde veel van zijn mannen. In korte tijd groeide hij uit tot een man met een stevige reputatie. Zijn ‘oorlogsmoeheid’ leverde echter ook psychische klachten op. Hij moest diverse malen rust nemen.

Eind 1944 waren goede officieren schaars geworden. Van de Duitse legerleiding kreeg Peiper een vitale rol tijdens het Ardennenoffensief toebedeeld. Met zijn Kampfgruppe Peiper kreeg hij het bevel, door de geallieerde linies heen in een race tegen klok, de vitale bruggen over de Maas in handen zien te krijgen.

Na de oorlog werd Peiper schuldig bevonden aan het bloedbad van Malmédy: soldaten van zijn eenheid vermoordden hier tientallen Amerikaanse krijgsgevangenen. Nadat dat hij zijn straf had uitgezeten werkte Peiper in relatieve anonimiteit bij autofabrikant Porsche en als vertaler. In de zomer van 1976 kwam hij om toen zijn huis in brand werd gestoken door een gewapende bende.

Aan dit rijke boek liggen jaren van grondig bronnenonderzoek ten grondslag. Ook nam historicus Danny Parker talloze interviews af met Peipers naasten, waaronder vele veteranen. Dit uitgebreide standaardwerk is de definitieve biografie van Hitlers favoriete krijgsman, maar tevens een unieke inkijk in de omgekeerde moraal van het Derde Rijk.

Peipers oorlogsdaden, leven naast het slagveld en zijn complexe persoonlijkheid worden excellent in beeld gebracht. Tegen diegene die een biografie over een spraakmakend persoon uit het nazirijk wil lezen kan gezegd worden: stop met zoeken, hier is Hitlers Strijder. Met uitgebreid notenapparaat.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089755551 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Leven en oorlogen van SS-kolonel Jochen Peiper

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

490

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitlers strijd” te beoordelen