Hitlers ongehoorzame hond

En dertig andere historische reportages
Auteur: Robert Stipthout | Uitgever: EW Boeken

14,95

Wie waren de slachtoffers van onze eigen Talibantijd? Was de landing van de latere koning Willem I op het strand van Scheveningen in 1813 wel zo’n succes? Wat gebeurde er in de ministerraad tijdens de studentenrevolte van 1968? Robert Stiphout reconstrueerde voor Elsevier momenten uit het Nederlandse verleden. Met veel oog voor detail en een levendige pen schrijft hij reportages over zowel vergeten als beroemde voorvallen uit de vaderlandse geschiedenis.

Stiphouts tijdsbeelden maken duidelijk waarom we leven zoals we leven en dat de geschiedenis vaak net even anders liep dan vaak wordt gedacht. Geregeld duiken in zijn verhalen bizarre, onbekende feiten op. Zo bleek een van de honden van Hitler zijn dood te hebben gevonden in een greppel voor het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo. De 31 hoofdstukken in dit boek vormen een verrassende, spannende en altijd verhelderende hink-stap-sprong door onze geschiedenis.

Robert Stiphout schrijft sinds 2002 in Elsevier over historische onderwerpen. Hij publiceerde onder meer De bloedigste oorlog (2009), over de Nederlandse bijdrage aan de Korea-oorlog, en eerder Erfgoed (2005), over de belangrijkste documenten uit de Nederlandse geschiedenis. 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789035251984 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

En dertig andere historische reportages

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

12-08-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitlers ongehoorzame hond” te beoordelen