Hitlers mensen

De gezichten van het Derde Rijk
Auteur: Richard Evans | Uitgever: Spectrum

44,99

De opkomst van het Derde Rijk door de ogen van het Duitse volk – gebaseerd op nieuw archiefmateriaal

Hoe kon Hitler zoveel slimme, weldenkende mensen achter zich krijgen? En hoe lukte dat ook latere dictators weer? Is het morele kompas van de samenleving zo zwak dat er met gemak over de grenzen van menselijk fatsoen wordt gestapt? En wat brengt miljoenen mensen ertoe misdaden te tolereren of te negeren?

In Hitlers mensen gaat historicus Richard J. Evans op zoek naar antwoorden op deze vragen in alle lagen van het Duitse volk ten tijde van het Derde Rijk. Van Hitler en zijn kleine groep hoge functionarissen – onder wie Göring, Goebbels en Himmler – tot aristocraten, filmmakers, geestelijken, burgers en gewone soldaten. Nauwgezet legt hij de persoonlijkheden bloot van de mensen die de Weimarrepubliek omverwierpen, het Derde Rijk stichtten, het meer dan tien jaar aan de macht hielden en het in oorlog, genocide en zelfvernietiging dreven. Het resultaat is een geschiedenis van buitengewone én alledaagse mensen die niet alleen decennia overspant, maar ook een les is voor de huidige tijd.

Richard J. Evans is een toonaangevend historicus in de moderne Duitse geschiedenis en emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Cambridge. In zijn lange carrière ontving hij diverse prijzen voor zijn bijdrage aan de geesteswetenschappen en in 2022 werd hij benoemd tot erelid van de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen. Van zijn hand verschenen eerder onder andere De eeuw van de macht, de succesvolle serie Het Derde Rijk en Het nazisme en complottheorieën.

Over Het nazisme en complottheorieën:
‘Aan de hand van de complotten van de nazi’s laat historicus Richard J. Evans zien hoe hardnekkig complottheorieën zijn.’ •••• NRC

‘Evans’ spannende boek legt de nadruk op het grote contrast tussen de historische werkelijkheid en de extreme verdichting daarvan. Evans past toe wat hij de enige aanpak van complottheorieën noemt: ze grondig op hun (on)waarheid onderzoeken.’ Geschiedenis Magazine

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000375912 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De gezichten van het Derde Rijk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

640

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

17-09-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitlers mensen” te beoordelen