Hitlers furiën

Vrouwelijke beulen in de killing fields van de Holocaust
Auteur: Wendy Lower | Uitgever: Spectrum

23,99

Hitlers furiën is een verbluffend boek over de onderbelichte rol die Duitse vrouwen speelden aan het Oostfront. Deze vrouwen waren niet alleen getuigen, maar vaak ook gewetenloze daders. Vele jonge verpleegsters, onderwijzeressen, secretaressen en echtgenotes zagen de opkomst van de nazi”s en de vernietigende zucht naar Lebensraum als een kans om rijkdom en fortuin te vergaren in het “wilde oosten”.

Wendy Lower presenteert na twintig jaar archiefonderzoek in Oost-Europa en het voeren van honderden interviews met betrokkenen het overtuigende bewijs dat vrouwen een net zo”n grote rol hadden in de Holocaust als de mannelijke beulen waarover al zoveel boeken zijn geschreven. Ze schetst een schokkend beeld van Hitlers vrouwelijke beulen aan het Oostfront.

 “Hitlers furiën zal worden ervaren en herinnerd als een keerpunt in Holocaust- én vrouwenstudies.” – Timothy Snyder, schrijver van Bloedlanden

De Amerikaanse Wendy Lower is docent geschiedenis aan de Ludwig Maximillan Universiteit in München. Ze heeft sinds 1992 archief- en veldonderzoek in Oost-Europa verricht en gepubliceerd over de Holocaust.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000344895 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vrouwelijke beulen in de killing fields van de Holocaust

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

03-04-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitlers furiën” te beoordelen