Hitler Mein Kampf

Geschiedenis-fragmenten- commentaren
Auteur: W. Maser | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

35,95

De Tweede Wereldoorlog laat ons bijna zestig jaar na het einde nog niet los. Mein Kampf kan worden gezien als de bijbel van het nationaalsocialisme. Hitler zelf zag zijn gedachtegoed als de godsdienst van de nieuwe tijd en poseerde als messias. Deze religie, hoewel hier en daar nog sektarisch doorsukkelend, verdween met de dood van zijn schepper voorgoed achter de coulissen van de geschiedenis. Daarmee werd Mein Kampf een historisch document. Zomin als zonder de bijbel een studie van het christendom mogelijk is, zomin kan het nationaalsocialisme los worden gezien van Mein Kampf. Wie meer wil weten over de ontstaansgeschiedenis van het nationaal-socialisme en de Tweede Wereldoorlog moet kennis kunnen nemen van deze tekst, een bron van de eerste orde.

Werner Maser presenteert een studie rijk aan citaten en legt hiermee het ijzingwekkende karakter van Mein Kampf bloot. De stijl van het boek voert de lezer door dit lugubere en cynische geschrift dat toch vele miljoenen fascineerde en ook in Nederland tussen 1933 en 1945 een bestseller was. Mein Kampf is de autobiografie van Hitler die het nieuwe leven proclameerde als totale afwijking van elk menselijk patroon in de geschiedenis. Uitgeverij Aspekt publiceerde van de gerenommeerde historicus Werner Maser ook de biografie over Göring en het boek Hitlers brieven en notities. De vertaling van dit boek werd verzorgd door Evert van Leerdam.

Let op: Dit is niet het orginele boek Mein Kampf, maar een boek óver Mein Kampf met veel fragmenten uit het originele werk van Hitler. Een Nederlandse vertaling van het historische werk is hier te vinden

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059111295 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis-fragmenten- commentaren

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-10-2004

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitler Mein Kampf” te beoordelen