Hitler

Opkomst en ondergang van een Duits politicus
Auteur: Willem Melching | Uitgever: Prometheus

19,99

Wie was Hitler? Wat waren zijn ideeën? Hoe kwam hij aan de macht? Waarom stond vrijwel het hele Duitse volk als één man en vrouw achter hem?

In plaats van speculaties over de psychopaat Hitler plaatst Willem Melching de politicus Hitler in de historische en culturele context van zijn tijd en stelt hij deze indringende vragen.

Was het Derde Rijk de eerste welvaartsstaat? Waarom stortte Hitler Duitsland in een oorlog, die hij menselijkerwijs gesproken niet kon winnen? En de moeilijkste vraag van allemaal: waarom begon hij de Holocaust en legde vrijwel niemand hem een strobreed in de weg?

Een toegankelijk en helder geschreven boek over de opkomst en ondergang van Adolf Hitler, het nationaalsocialisme, de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in een van de centrale figuren van de twintigste eeuw.

WILLEM MELCHING is historicus en Duitslandkenner aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde onder meer een veelgeprezen geschiedenis van de DDR en een selectie uit de dagboeken van Joseph Goebbels en bezorgde de nieuwe Nederlandse vertaling van Mein Kampf.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044641004 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Opkomst en ondergang van een Duits politicus

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

312

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

28-02-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitler” te beoordelen