Hitchcock compleet

Het verhaal van de 57 films en 20 TV- films
Auteur: Bernard Benoliel, Gilles Esposito, Jean-Francois Rauger, Murielle Joudet | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

59,95

Hitchcock. De achternaam volstaat. Alfred Hitchcock is een van de meest productieve en inventieve grootmeesters in de wereld van de film, met een nalatenschap die decennia overleeft. Hitchcocks geheel eigen, onvervalste stijl keert onmiskenbaar terug in zowel zijn werk voor het witte doek als voor de televisie. Het boek Hitchcock Compleet belicht integraal het oeuvre van deze briljante bolleboos, van script tot publiek.

Psycho, Rear Window, Vertigo, Strangers on a Train, The Birds, North by Northwest. Als schakel in een tijdperk van grote ontwikkelingen in de kunstvorm – van stomme film naar film met geluid, van zwart-wit naar fullcolour, van de studio’s in Londen naar de Hollywoodstudio’s – beïnvloedde Alfred Hitchcock generaties van regisseurs. Truffaut, Scorsese, De Palma, Fincher, en nog vele anderen noemen hem als voorbeeld. In Hitchcock Compleet ontrafelen auteurs Bernard Benoliel, Gilles Esposito, Murielle Joudet en Jean-François Rauger de 57 films en 20 tv-producties die Hitchcock regisseerde.

“Hitchcock heeft voor altijd de basis gelegd voor een verandering van de regels van hedendaags amusement. Er is geen Hollywood-thriller, van James Bond tot Steven Spielberg of een avonturen- of horrorfilm, in de Verenigde Staten, Italië of Korea, die geen eerbetoon is aan de maker van Psycho. Zijn werk blijft actueel en heeft nog lang zijn laatste woord niet gezegd.” – Uit: Hitchcock compleet

Fantasie
Van zijn jeugd en eerste stappen in de filmwereld, tot de scripts, productie en ontvangst van zijn totale oeuvre komen we steeds een stap dichter bij de meester van suspense. We ontdekken waar zijn vermogen voor drama vandaan komt, waarom zijn fantasie onuitputtelijk is en de spanning nooit verdwijnt. Of zoals Hitchcock zegt: “Zonder onbescheiden te willen lijken, kan ik me er niet van weerhouden om dat wat ik in mijn films probeer te stoppen te vergelijken met wat Poe in zijn verhalen stopte: een volstrekt ongeloofwaardig verhaal dat aan lezers wordt verteld volgens een logica die zo hallucinatorisch is dat iedereen de indruk heeft dat hem morgen hetzelfde kan overkomen.”

Smakelijk zijn de veelzeggende en meer obscure details, anekdotes en achtergrondverhalen waarmee het boek doorspekt is. De talloze kijkjes op de set, in zwart-wit en kleur, dompelen je onder in een wereld van koket sigaretrokende en tot in perfectie bedachte Hitchcock-blondines, decorschetsen, absurde plots, longtakes, close-ups en MacGuffins. Het geheel maakt duidelijk hoe geniaal deze cinemavernieuwer precies geweest is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462583979 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van de 57 films en 20 TV- films

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

648

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitchcock compleet” te beoordelen