Historische Atlas van de Biesbosch

Auteur: Wim van Wijk | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

34,95

De tweede druk van de Historische Atlas van de Biesbosch vertelt niet aan de hand van 78, maar 79 kaarten de geschiedenis van zes eeuwen Biesbosch. Er is een bijzondere kaart aan toegevoegd. Een reusachtige kaart van bijna acht vierkante meter die ook nog eens bijna vijf eeuwen oud is. Nota bene boven water gekomen dankzij de eerste druk van de atlas.

In de atlas zijn alle belangrijke kaarten over de Biesbosch uit zes verschillende archieven bijeengebracht. De oudste kaarten stammen uit de 16de eeuw, de jongste laat zien hoe de Noordwaard er sinds 2015 uitziet, toen het Ruimte-voor-de-Rivierproject werd afgerond.

Speciaal voor de atlas is een website in het leven geroepen, waar tot in de kleinste details op de kaarten kan worden ingezoomd. Een handig hulpmiddel bij het volgen van de zoektocht van de auteur naar zaken die het waard zijn om niet over het hoofd te zien.

De atlas is samengesteld door Wim van Wijk. Als journalist heeft hij meer boeken geschreven over het nationaal park waarin hij ook woont, te beginnen met …ik hoor hier, portret van de bewoners van de Biesbosch (in 1989) tot en met Dus u kent de Biesbosch? (2018). Zijn bekendste boek is Het Biesboschboek (2009).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462584297 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

212

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Historische Atlas van de Biesbosch” te beoordelen