Hilma af Klint and Piet Mondrian: Forms of Life

Auteur: | Uitgever: Hannibal Books

45,00

Schitterend boek over de artistieke evoluties van twee absolute topkunstenaars en pioniers van de abstractie

“Hilma af Klint geloofde dat haar werk alleen begrepen kon worden door mensen uit de toekomst. Misschien is dat de reden waarom haar retrospectieve in 2018–2019 deel uitmaakte van Guggenheims meest bezochte tentoonstellingen.”

— David Zwirner, Artforum

Voor het eerst wordt het werk van twee baanbrekende moderne kunstenaars samengebracht: de Zweedse Hilma af Klint (1862–1944) en de Nederlandse Piet Mondriaan (1872–1944). Hoewel de twee elkaar nooit hebben ontmoet, laten het boek en de bijbehorende expo zien dat hun eigenzinnige stijlen ontstaan zijn uit een gedeelde fascinatie voor de spirituele wereld enerzijds en het verlangen om de krachten achter het leven op aarde te begrijpen anderzijds. Aan het begin van de twintigste eeuw vonden Hilma af Klint en Piet Mondriaan als landschapsschilders de weg naar abstractie met een geheel eigen beeldtaal.

Dit boek biedt de kans om het kleurrijke en boeiende werk van de toenemend bekende en geliefde Hilma af Klint te leren kennen en levert tegelijkertijd nieuwe perspectieven op het werk van Piet Mondriaan én de ontwikkeling van de abstracte kunst.

Publicatie bij de expositie Hilma af Klint & Piet Mondrian: Forms of Life in Tate Modern, Londen, van 20 april tot 3 september 2023. Daarna reist de tentoonstelling door naar Kunstmuseum Den Haag, waar ze te zien is van 7 oktober 2023 tot 25 februari 2024.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464666212 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-05-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hilma af Klint and Piet Mondrian: Forms of Life” te beoordelen