Hij was mjjn Fuhrer

De memoires van Hitlers secretaresse
Auteur: Christa Schroeder | Uitgever: Just Publishers

24,99

De authentieke aantekeningen en brieven van Christa Schroeder vormen de basis voor dit unieke boek. Christa Schroeder (1908 – 1984) werkte als secretaresse voor dictator Adolf Hitler. Gedurende de jaren 1933 – 1945 verkeerde ze vrijwel dagelijks in zijn directe nabijheid. Ze hoort over politieke en militaire beslissingen, reist in de speciale Führertrein door Europa en is aanwezig bij de moordaanslag van 20 juli 1944. Ook verblijft ze in 1945 in de beruchte Führerbunker in Berlijn.

Schroeder, die in haar memoires naar voren komt als een behoorlijk eigenzinnig type, wilde in haar boek een zo adequaat mogelijk beeld schetsen van de persoon Hitler. Ze schrijft over zijn voor- en afkeuren, zijn dagelijkse bezigheden en gewoontes, de relatie met zijn familie, zijn plotselinge stemmingswisselingen, de gezelschapsspelletjes die hij speelde – en zelfs zijn gevoel voor humor. Ook de verschillende personen in Hitlers entourage komen uitgebreid aan bod.

Het meeslepende en soms schokkende boek van Christa Schroeder is, zonder enige twijfel, een van de belangrijkste primaire bronnen voor het raadsel Adolf Hitler. Gerespecteerd Hitler-expert Anton Joachimsthaler schreef een uitgebreide introductie. Hij was mijn Führer werd bij verschijning van de Engelse vertaling in afleveringen voorgepubliceerd in The Sunday Telegraph en de New York Post.

‘Christa Schroeders boek biedt een unieke en openhartige inkijk in het leven van Hitler en zijn hofhouding’ – The Sunday Telegraph

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089755360 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De memoires van Hitlers secretaresse

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

17-07-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hij was mjjn Fuhrer” te beoordelen