Hiëronymus van Beverningk tijdens het Rampjaar 1672

Auteur: Wout Troost | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

22,50

Klem tussen Johan de Witt en Willem III. Zo kan men de positie van de Goudse regent en diplomaat Hiëronymus van Beverningk in 1672 het beste kenschetsen. Aanvankelijk steunt hij het bewind van raadspensionaris De Witt, maar geleidelijk verandert hij van gedachten en ziet hij voor prins Willem III wel een toekomst weggelegd in de Republiek.

Toen die Republiek in 1672 werd aangevallen door de Engelsen, Fransen en de bisschoppen van Münster en Keulen – het Rampjaar –, streed Beverningk aan de zijde van Willem III. Na de moord op de gebroeders De Witt door Oranjegezinden vreesde hij voor zijn leven. Maar Willem III, inmiddels stadhouder, zorgde ervoor dat zijn politieke vrienden geen wraak namen. Zo kon Van Beverningk zijn diplomatieke carrière weer oppakken.

Wout Troost studeerde geschiedenis in Leiden. Naast zijn werk als leraar geschiedenis op een middelbare school verrichte hij onderzoek. In 1983 promoveerde hij op een studie over de Ierse politiek van stadhouder-koning Willem III, over wie hij ook een biografie schreef.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462497900 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hiëronymus van Beverningk tijdens het Rampjaar 1672” te beoordelen