Hierogliefen ontcijferen en lezen

Een stap-voor stap leerboek voor zelfstudie
Auteur: B. Manley, M. Collier | Uitgever: Stichting Uitgeverij Bulaaq

22,95

Sinds dit boek in 1998 in Engeland verscheen, is het een stille bestseller (100.000 exemplaren). Dat is niet verwonderlijk, aangezien Hiërogliefen ontcijferen en lezen het eerste serieuze leerboek is dat voor niet-specialisten is ontwikkeld. De auteurs hebben het zes jaar lang beproefd tijdens hun cursussen voor belangstellenden.

In acht hoofdstukken behandelen de auteurs afgeronde onderwerpen van de grammatica aan de hand van hiërogliefen uit onder meer het British Museum. In deze Nederlandse bewerking zijn ter aanvulling hiërogliefen opgenomen die te vinden zijn in Nederlandse en Belgische musea. De lessen bevatten uitsluitend werkelijk bestaande teksten over onderwerpen als de dynastieën, de Egyptische goden van de dood en de cultus van Osiris in Abydos.

Dit leerboek bevat verder tekenlijsten voor de oefeningen, een volledige tekenlijst, een overzicht van de werkwoordsvormen, oplossingen van de oefeningen, een samenvatting van de grammatica en een Egyptisch-Nederlandse woordenlijst. Een opgave van nuttige adressen, aanbevolen literatuur en een register besluiten dit leerboek.

Over de makers van dit boek:
Dr. Mark Collier is docent egyptologie aan de universiteit van Liverpool en is verbonden aan All Souls College te Oxford.
Dr. Bill Manley doceert egyptologie aan de universiteit van Glasgow.
Dr. Richard Parkinson, de illustrator, is assistent-conservator van de afdeling Egyptische oudheden van het British Museum te Londen.
Prof. dr. Olaf Kaper, de Nederlandse vertaler en bewerker, was als egyptoloog werkzaam bij opgravingen in Egypte en in Berlijn voor de Alexander von Humboldt Stichting (Bonn). Thans is hij hoogleraar in Leiden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054600282 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een stap-voor stap leerboek voor zelfstudie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

182

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-11-2000

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hierogliefen ontcijferen en lezen” te beoordelen