Hier om te helpen

150 jaar Nederlandse Rode Kruis
Auteur: Ad van Liempt, Margot Kooten | Uitgever: Balans

29,95

Het begon als een kleine club idealisten die op het slagveld gewonde soldaten bijstond, zonder dat Nederland in de oorlog betrokken was. 150 jaar later is het Nederlandse Rode Kruis een brede organisatie die allerlei vormen van hulpverlening toepast, van noodhulp aan slachtoffers van oorlogen en natuurrampen tot blaren prikken bij de Nijmeegse Vierdaagse. De honderdvijftigjarige geschiedenis van het Nederlandse Rode Kruis is nu vastgelegd in een even inzichtelijk als meeslepend boek.

Dit boek, gebaseerd op veel nooit eerder gebruikt materiaal, werpt licht op de vergeten helden en heldinnen van het Rode Kruis, die huis en haard verlieten om ver weg of dichtbij hun medemensen te helpen.
Het boek toont hoe het Rode Kruis zich ontwikkelt van een hulpverleningsorganisatie met een onmiskenbaar militair stempel tot de organisatie anno nu.

Journalist Ad van Liempt en researcher Margot van Kooten verliezen niets uit het oog: hoe het Rode Kruis een passieve rol speelde in de Tweede Wereldoorlog, maar ook hoe de vereniging zich door de jaren heen een breed draagvlak wist te verwerven, vooral door de gecoördineerde menslievendheid. Van de Boerenoorlog tot de windhoos van Borculo, van Indonesië tot Wijster, van de Watersnoodramp tot de Bijlmer. Het indringende verhaal van het ware altruïsme is schitterend geïllustreerd met meer dan honderd bladzijden uniek fotomateriaal.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460034541 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

150 jaar Nederlandse Rode Kruis

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

09-05-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

2 beoordelingen voor Hier om te helpen

  1. Historiek

    “Het boek – dat 400 pagina’s telt – is gebaseerd op uitgebreid archiefonderzoek. De auteurs hebben met name het Archief Verenigingskantoor Rode Kruis in Den Haag uitgeplozen en daarnaast gebruikgemaakt van bestaande literatuur, informatie uit kranten en andere bronnen. ‘Hier om te helpen’ leest prettig, mede door het overvloedige fotomateriaal. Het boek is goed toegankelijk door de namenindex en korte jaartallenlijstjes aan het begin van elk hoofdstuk, terwijl de voetnoten en literatuurlijst het geheel vanuit onderzoeksperspectief goed complementeren.” – Enne Koops

    Lees hier de hele bespreking

  2. 5 van 5

    Enne Koops

    Goed geschreven geschiedenis van het Rode Kruis. Zoals we Ad van Liempt kennen. Een aanrader en een goed boek om je algemene kennis te verbreden.


Een beoordeling toevoegen