Hier is het gebeurd | Duitsland

50 plekken in Hitlers Duitsland om bij stil te staan
Auteur: Ad van Liempt, Rolf Baas | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

29,95

Het vervolg op Hier is het gebeurd. 50 plekken uit de bezettingstijd om bij stil te staan. Met podcastreeks gepresenteerd door Margriet Vroomans

Na hun boek Hier is het gebeurd over 50 Nederlandse oorlogslocaties, hebben fotograaf Rolf Baas en schrijver Ad van Liempt nu Duitsland doorkruist. Ze doen verslag in woord en beeld van 50 memorabele plaatsen uit het Derde Rijk (1933-1945). Ook van minder bekende plaatsen als Zeithain, kamp voor Russische krijgsgevangenen, Köpenick (van de Köpenicker Bloedweek) en het kamp Föhrenwald waar joodse overlevenden, midden in Duitsland, nog heel lang na de oorlog beschutting zochten.

Je staat in een kelderruimte van een voormalige inrichting voor verstandelijk gehandicapten in het Oost-Duitse stadje Pirna, vlakbij Dresden. Hier werd in 1940 een gaskamer ingericht waar 13.720 mensen zijn vergast, omdat hun leven, volgens de nazi’s, nutteloos was. En je realiseert je: hier is het gebeurd. Of je loopt rond het belachelijk grote landhuis dat minister van Propaganda Joseph Goebbels in het bos voor zichzelf had laten bouwen. Hier ontving hij de ambiteuze actrices die via zijn bed hun loopbaan bevorderden, en hier schreef hij die rede waarmee hij in 1943 de Duitse bevolking opriep tot een ‘totale oorlog’. Op deze idyllische plek aan de Bogensee.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462585430 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

50 plekken in Hitlers Duitsland om bij stil te staan

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-03-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hier is het gebeurd | Duitsland” te beoordelen