Heydrich

Het gezicht van het kwaad
Auteur: Mario M. Dederichs | Uitgever: Just Publishers

24,99

Reinhard Heydrich (1904 – 1942) groeide tijdens zijn korte leven uit tot een van de meest beruchte nazikopstukken. Blond, slank, rijzig, blauwe ogen, intelligent en gewetenloos: Heydrich was de nationaal-socialist bij uitstek. Een bliksemcarrière voerde hem tot in de allerhoogste machtsregionen van het Derde Rijk.

Heydrich werd niet alleen berucht als hoofd van de SD en Gestapo. Hij speelde ook een beslissende rol tijdens de Wannsee-conferentie, waar de fundamenten werden gelegd voor de Endlösung. Begin 1942 werd hij Reichsprotector in het bezette Tsjechoslowakije. Zijn bijnaam werd De Slager van Praag. In juni 1942 werd een aanslag Heydrichs zijn leven gepleegd. Hij overleed kort daarna aan de gevolgen.

In deze biografie vraagt historicus/ journalist Mario Dederichs zich af hoe deze intelligente en muzikale man binnen enkele jaren kon uitgroeien tot de belichaming van het kwaad. De auteur ging hiervoor terug naar de vroegste jeugd van Heydrich. Hij ging niet alleen op de bronnen af, maar verrichtte zelf ook aanvullend onderzoek, sprak met getuigen en bezocht locaties die een belangrijke rol in Heydrichs leven speelden.

Dederichs werk is een veelzijdige en diepgaande levensbeschrijving, die de psychische en intellectuele afgronden van Heydrich op het spoor probeert te komen: een fascinerende mix van psychogram, biografie en historische reportage.

‘(…) een ijzingwekkende, maar buitengewoon boeiende biografie over een man zonder scrupules, die door Hitler werd getypeerd als de man met het ijzeren hart’
– De Volkskrant over de oorspronkelijke Duitse uitgave

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089750716 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het gezicht van het kwaad

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Heydrich” te beoordelen