Het werd stil op de es

Zuidlaren, een moderne dorpsgeschiedenis
Auteur: Jan Kraak | Uitgever: Het Drentse Boek

22,50

Het werd stil op de es

De voormalige gemeente Zuidlaren bestond uit de zanddorpen Zuidlaren, Westlaren, Midlaren en de veendorpen De Groeve, Zuidlaarderveen en Schuilingsoord. Elk dorp heeft zijn eigen bijzondere verhaal te vertellen. Schrijver Jan Kraak verzamelde jarenlang historische en geografische gegevens, praatte met deskundigen en tientallen (oud-)inwoners en keek terug op vele jaren wonen aan de Schapendrift.
Dit leverde een prachtig caleidoscopisch beeld op van dorpen in ontwikkeling. We lezen over de kloostermoppen die vervoerd werden vanuit Aduard door de Plankensloot naar de kerk en verhalen over de adel die een grote rol speelde in het dorp. Maar evenzogoed lezen we ook over de invloed die de komst van de psychiatrische instelling heeft gehad op de groei van de gemeente en natuurlijk zijn er de mooie persoonlijke verhalen van al die mensen die de schrijver heeft gesproken voor dit boek.
Zuidlaren veranderde van een agrarisch dorp met kleinschalige bedrijfjes in een bloeiende woonplaats in een bijzonder natuurgebied, dicht bij de Drentsche Aa en de Hunze.
Een boek met mooie en bijzondere foto’s die bij veel mensen weer tot nieuwe verhalen of oude herinneringen zullen leiden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789065092427 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Zuidlaren, een moderne dorpsgeschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-11-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het werd stil op de es” te beoordelen