Het weefgetouw van de tijd

Tussen stabiliteit en wentelingen van de Middellandse Zee tot China
Auteur: Robert Kaplan | Uitgever: Spectrum

29,99

Een persoonlijk reisverslag langs de wereldwijde geopolitieke lijnen

Robert D. Kaplan is naast bestsellerauteur ook een fervent reiziger. Als specialist in geopolitiek schrijft hij aan de hand van een reisverslag hoe de blik van de westerse wereld op het Grotere Midden-Oosten, dat loopt van het Middellandse Zeegebied tot China, zal moeten veranderen. De historie van dit gebied hebben we nooit als één geheel gezien, maar heeft een grote uitwerking gehad op de wereldgeschiedenis. In Het weefgetouw van de tijd verkent Kaplan dit beladen gebied om zo de invloed van de geschiedenis op het heden bloot te leggen.

Aan de hand van rapportages en reisverhalen onthult Kaplan de diepere waarheden over het ontbreken van stabiliteit in het uitgestrekte gebied. Niet alleen historische feiten, zoals de geschiedenis van Constantinopel, maar ook recente gebeurtenissen, zoals de onderdrukking van de Oeigoeren, komen aan bod. Dit reisverslag maakt duidelijk hoe de geopolitieke lijnen in elkaar verweven zijn – en dus niet zomaar los kunnen komen.

Robert D. Kaplan is voorzitter van de afdeling Geopolitiek bij het Foreign Policy Research Institute en Senior Advisor bij Euresia Group. Daarnaast schreef hij al vele boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder De geopolitieke tragedie, Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Hij werd twee keer opgenomen in de Top 100 Global Thinkers van Foreign Policy.

Over Kaplans eerdere werk:

‘Als er één actueel boek is dat degenen die over oorlog en vrede beslissen zouden moeten lezen, is dit het.’ The New Statesman over De geopolitieke tragedie

‘Een voortreffelijk waarnemer en een begenadigd schrijver.’ NRC over De wraak van de geografie

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000390373 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Tussen stabiliteit en wentelingen van de Middellandse Zee tot China

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

448

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

16-01-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het weefgetouw van de tijd” te beoordelen