Het water kwam

De vergeten watersnood in Brabant, Gelderland en Limburg
Auteur: Erwin Rooyakkers | Uitgever: Pinked Places

19,95

Ooit gehoord van de watersnood van 1799? Die was rampzalig. ‘Het water kwam’ haalt deze nationale catastrofe uit de vergetelheid en brengt slachtoffers en getuigen weer tot leven.

Februari 1799. Na een paar extreem koude wintermaanden raken de rivieren vol met smeltwater. Kruiend ijs belemmert op veel plaatsen de doorstroom. Dijken breken, water en ijs storten zich aan de andere kant omlaag en verwoesten huizen, schuren, hele dorpen … Een watersnood van ongekende omvang. Honderden mensen verdrinken, duizenden raken dakloos.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo’n kolossale ramp uit ons nationaal geheugen is verdwenen?

‘Het water kwam’ haalt de watersnood van 1799 uit de vergetelheid. In deze roman reizen landmeter Cornelis Zillesen en zijn twee assistenten Arculus en Adriaan in februari 1799 naar de vestingstad Heusden. Daar beginnen zij aan een belangrijke, maar bijna onmogelijke opdracht: de watersnood in zijn volle omvang in kaart brengen.

Een paar dagen na hun aankomst doorstaan ze een angstige nacht tijdens een heftige storm, gevangen tussen de wallen rondom Heusden. De vraag die continu door ieders hoofd spookt: houden de dijken stand?

Als Arculus en Adriaan in Haarsteeg, een paar kilometer verderop, het water op zich af zien komen, weten ze ternauwernood te overleven. Maar Arculus betaalt daarvoor een hoge prijs.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789490554002 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De vergeten watersnood in Brabant, Gelderland en Limburg

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

15-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het water kwam” te beoordelen